maanantai 15. kesäkuuta 2015

Tollerileiri 2015 ja treeniä!

Himos!
Huihai!
Eihän tässä oikeasti pääse juuri kirjoittamaan kuulumisia ja kun pääsee, niin tekstiä on tulossa sitten urakalla. Koetan tässä nyt muistaa viime viikkojen aikana on tapahtunut.

jo perinteinen, minun kohdalla 9 tollerileiri korkattiin kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna! Tänä vuonna oli uudet mökkituttavuudet mutta eipä se haittaa, mukava se oli tutustua uusiin ihmisiin. Oulusta lähdettiin Annan, Kriistinan ja Annukan kanssa kohti Himosta. Oli mukava päästä tutussa kyydissä leirille.
Leirillä oli tänä vuonna mahdollisuus tutustua tollaukseen, joka on ruotsissa virallinen koe. Tämä oli minusta todella mielenkiintoista, mutta osallistuin vain perjantain luentoon ja sunnuntaina kävin katsomassa näytöksen. Koulutukseenkin olisi ollut kiva osallistua ja sitä harkitsin pitkään, mutta huono englanninkieli esti koulutukseen osallistumisen...  ehkä tollaukseen pystyy vielä tutustumaan myös suomenkielissä opetuksessa.. ;-)
Leirillä juhlittiin 25-vuotiasta tolleria!
Me sitten leirillä osallistutiin tollympiaisiin, eli 4 rastia joissa suoritettiin eritehtäviä. No ei kauheasti kehumista mutta mukavaa oli!
Ensimmäinen osuus oli mäkiliito, eli mäkeä ylös vieheen perässä. Gitan tulos oli 8.47
Sitten oli tavaran etsintä, no G teki laaja hakutyötä muttei tavaroita nostellut. Meidän pisteet tuli siitä, että oli itse hiljainen ohjaaja ja annoin koiran tehdä töitä.
Iltapäivästä oli tarkkaa malttia tehtävä, koira oli jo väsynyt. Ja viimeisessä tehtävässä pysyi paikallaan. Iltapäivästä oli myös rally-toko, silloin tuuli ja eikä saanut olla nameja, joten G ollut kyllä yhtään mukana ja piti myös riepottaa pehmopossut :-D Joten saimmekohan me sitten täysin nollat koko tehtävästä, ainakin viimeisten joukossa oltiin tehtävissä.
No pääasia että oli kivaa ja saatiin me exratehtävä, veneestä hyppy. Aika nopsaa G tuli, ois ollut kiva nähdä aika tästä, vaikka se ei näkynyt tuloksissa.
Mökkikoiruudet vas. Gitta (Hillitön Kulta-Kettu), Caro (Evessin Kesäheinä) & Kiki (Evessin Sakura)
Maanantaina sitten taas arki koitti ja toko-treenit oli illasta. Oli mm. seuraamista, käännöksiä ja luoksetulo pysähdyksillä. Gitta on kehittynyt huimasti, seuraaminen on tiivistä (okei, vielä vien namilla), voisin itse tehdä vaan tiukemmat käännökset.
Luoksetuloa on vaikeutettiin niin, että otettiin stoppi mukaan. Itsasiassa luultua helpompaa oli, Gitta ymmärsi stop sanan ja pysähtyi. Ja lisäksi isohuomio! Meillä kaikki koirat teki tätä liikettä, totta oli väliä myös muihin koiriin mutta G ei välittänyt muista vaan teki hienoa työtä minun kanssa! Gitta on niin ♡♡!
Paikallamakuussakin G pysyi yllätävän hyvin, loppukohdessa maltti vähän loppui ja keskenkaiken nousi ylös mutta kävin korjaamassa Gitan takaisin maahan ja loppukohden pysyi!

Tiistaina olin oikeassa paikassa tällä kertaa treenaamassa rally-tokoa. Ensimmäinen kerta jäi väliin, olin toki menossa treenamaan mutta väärään halliin matkalla :-D
No tällä kertaa oikeassa paikassa. Gitalla oli hyvä vire treeneissä. En ny enää muista mitä treenattiin mutta kivasti tässäkin lajissa mennään eteenpäin! Täytyy ensi kerralla vähän kirjoittaa ylös. Ensin yhdessä tehtiin omalla paikalla jotakin liikettä minkä ohjaaja näytti ja lopuksi oli rata, jonka jokainen sai omalla vuorolla käydä suorittamassa.

 Perjantaina oli omatoimista treenamista agilityn suhteen. Treenattiin kontakteja, putkesta hypylle ja hypyltä putkeen. Ja sekä 3 esteen suoraa. G irtoaa aika mukavasti palkalle!
Lopuksi otettiin myös lelulla leikkimistä.

Tämä viikko näyttää että tänään vesisateessa tokoilua ja huomenna rally-tokoa ja perjantaina taas omatoimista agilityä.
Lauantaina ollaan kehässä Rovaniemellä ja se on meidän viimeinen näyttely tälle kesää.
Nyt keskittymme näihn meidän lajeihin ja sitten noutojuttuja on tarkoitus tehdä. Seuraava näyttely todennäköisesti tollershow tällä kertaa Joensuussa.

Gitta tollerileirillä ♡Ei kommentteja: