torstai 26. kesäkuuta 2014

Tollerileirin nou-koulutuksen analyysit...!Vihdoin sain itsekin kirjoitettua nämä, tietty ajankohdasta on mutta jotain sentään jäi mieleen. Tosi hyvät treenit, siitä juuri kiitos Jussille sekä muille treeneissä oleville. Treeneistä sai nyt jotenkin enemmän irti, kun Gitta todellakin ei kuumu muiden työskentelystä.

Lauantaiaamuna aloiteltiin helpoilla jutuilla, tai siis helpolla… Luoksetulo pitäisi olla ihan kunnossa, mutta Gitta sai vaiheen päälle eikä heti luokse tullutkaan, eikä sitten paikalla pysynyt. Hieman turhautumista taisi jo ohjaajassa näkyä, mutta saatiin kumminkin toimivakin onnistuminen, nimittäin palkka oli jotain muuta kuin nami. Pitäisi lähteä lelujen ostoon. Kokeiltiin sitä vielä häiriönä, että dami putoaa ja koira kutsutaan luokse. Olin ihan varma, että Gitta ampaisee saman tien damin luokse, mutta toisin kävi, tuli luokse!

Damin perushakuakin tehtiin heti, mutta se ei onnistunut ihan niin täydellisesti. Gitta selvästi painoistui nyt tuosta ryhmässä olemisesta, on täysin eriasia treenata tuttujen kanssa, tutuissa ympäristössä. Mutta tää leiri kokonaisuudessaan teki hyvää Gittalle. Seuraavana oli damin markkeeraus ja haku suo-alueelta. Gitta lähti etsimään damia ja teki työtä, mutta jotenkin sille oli koko juttu jotenkin liikaa, ja palautus ei ihan tullut täydellisesti. Päivän treenien jälkeen oli hieman romahtanut olo, kyllä se osaa mutta ihanko se ei osaisi. Koira, jonka tuntuu tosi hyvältä nomea eteenpäin katsellen hyvältä, en nyt tiedä mitä tehdä… tosin en ole antamassa periksi, tästä tulee hyvä koira kun luotan siihen enemmän.

Lauantain iltapäivän treeni tehtiin järven rannalla, vesityöskentelynä. Gittalle otettiin perusnoutojuttuja, hienosti meni veteen ja haki damit ja damit tuli suoraan käteen. Lokkia Gitta lähti reippaasti hakemaan ja ottikin mutta ei tuonut sitä rantaan. Ei sitten yhtään. Kanin jäljetys oli loppuun, Gitta lähti hyvin jäljelle ja löysi jänön, mutta tässä vaiheessa Gitta oli poissa oleva kokonaan, jotenkin koko juttu oli hälle liikaa… e_p_ä_t_o_i_v_o iski tähän.

Sunnuntaina oltiin taas, mutta uudella innolla. Gitta on Gitta ja tarvitsee enemmän treeniä ja enemmän eri juttuja ja niitä mun pitäisi pystyä tarjoamaan sille!
Sunnuntaina oltiin melkein himoksen huipulla treenaamassa hakua. Haku oli metsä ja damit kyllä upposi siihen maastoon, eikä koiraa oikeen näkynyt sitten, kun hakuun lähti. Oli mukava seurata muiden työskentelyä. Gittan kanssa tehtiin niin, että Tavun omistaja Pirkko kävi meidän edeltä viemässä damit paikkoihin ja kuljimme Gittan kanssa hihnassa. Kun damit oli tiputettu, niin päästin Gittan tekemään töitä. Oli aika tyytyväinen G toimintaan, hieman jouduin itse auttamaan mutta, kun itseluottamus kasvoi koirassa, niin työskentely oli helppoa. Hienosti Gitta palautti 7 damista 4.

Loppuun leikittiin variksen kanssa, kiinnostusta oli mutta kantamaan ei alkanut. Taisi jo leiriväsymyskin ottaa pieneen koiraan. No mitä me opimme, paljon, siis PALJON uutta sulateltavaa. Täytyykin alkaa käyttämään iloista ääntä siihen, kun koira lähtee etsimään damia/riistaa ja palautus että se varmasti tulee luokse. Nyt damin palautuksia tapahtumien sivuilla, häiriötä etsimään!

(c) Sanna Merivirta, Gitta treenien jälken

(c) Sanna Merivirta, Gitta palauttaa

(c) Sanna Merivirta,lähetys

(c) Sanna Merivirta, leikittiin variksella

Ei kommentteja: